martes, 28 de abril de 2015

COM NETEJAR LES CORTINES

Com, per què i quan netejar les cortines de les finestres


Si no pares d'esternudar des de fa dies i no saps quin és el motiu, les cortines podrien ser la raó. Hi ha molts motius per tenir cortines a casa. A part de proporcionar intimitat, també són fonamentals per controlar el pas de la llum a l'interior de les habitacions i de la temperatura a la llar. És per això que la majoria de les persones tria amb cura les seves cortines. No obstant això, no passa el mateix amb el seu manteniment. Netejar les cortines pot resultar una mica confús, especialment quan es tracta de teles delicades.


Netejar les cortines

Per què és important netejar les cortines?

Les cortines acumulen molta brutícia a causa de l'ús diari, especialment perquè es troben en les finestres per on entra tota la pols del carrer. Però a més, reben la llum directament, amb la qual cosa si no es renten, la brutícia es fa encara més visible. És per això que si vols que la teva casa tingui un aspecte cuidat, has netejar les cortines regularment.

Com netejar les cortines?

El més important a l'hora de netejar les cortines, és tenir una referència del fabricant, que per norma general indica a quina temperatura hem de rentar la roba perquè aquesta segueixi mantenint totes les seves propietats, i que quan surti de la rentadora no ens quedi per fer-nos una brusa.
Com les cortines en la majoria dels casos només solen tenir pols, el més aconsellable seria omplir la banyera amb aigua tèbia i una mica de detergent i suavitzant, i deixar durant un parell hores en remull.
Seguidament després de escórrer, les deixaríem assecar una mica a l'estenedor.
Finalment i com a clau perquè no hàgim de planxar, les penjaríem a la finestra i que aquestes s'assequin allà, quedant així amb tota la seva caiguda i sense arrugues.

Guies de mesurament

En el cas que tinguin alguna taca més important les posaríem a la rentadora a una temperatura no superior als 30º.

Punts importants:

-Rentar Per separat.
Usar un programa curt.
-No Retorçar
-No Centrifugar.
Usar un detergent neutre.
-No Utilitzar lleixiu.
-Rentar Màxim 30º
-No Assecar al sol.

Quan netejar les cortines?

Tot dependrà del grau de brutícia de les teves cortines. L'ideal és que fem una neteja ràpida un cop a la setmana amb un raspall i agitar per desfer-se del pols o passar l'aspiradora si la cortina és massa pesada. Recorda que per a les cortines velles cal tenir una cura especial, ja que poden ser massa fràgils i espatllar-se si les fiquem a la rentadora i les assequem com la resta de peces.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname