domingo, 24 de mayo de 2015

MITES A L'HORA DE NETEJAR

La saviesa popular està plena de valuosa informació sobre tècniques i trucs de neteja basats en l'experiència acumulada durant segles, però també és font de mites, errors i llegendes urbanes. Avui anem a desmitificar alguns d'aquests supòsits consells de neteja:


"El lleixiu és el que més neteja".

 Fals. El lleixiu no neteja, desinfecta. Hem d'utilitzar el lleixiu per eliminar possibles gèrmens, però la neteja s'ha de fer fregant amb aigua i sabó o detergents específics. A més el lleixiu emet vapors tòxics, per la qual cosa usar-la en excés no ens beneficia i podria ser perjudicial per a la salut.

"Si hi poso més sabó quedarà més net".

Fals. El sabó desprèn la brutícia, però per completar el cicle de neteja hem de eliminar aquest sabó i aquesta brutícia. En els casos en que utilitzem màquines (rentadora, rentaplats) la quantitat d'aigua que es fa servir per esbandir és fixa, de manera que si tirem més sabó no s'eliminarà tot ,i hi haurà sabó i brutícia adherits. De la mateixa manera, si posem massa sabó a la galleda de fregar el terra pot quedar mat per les restes de sabó.

"És recomanable posar un rajolí d'amoníac en el cubell de fregar".

Fals ... en part. Igual que el lleixiu l'amoníac té una funció molt concreta, és un desengreixant. A menys que estiguis netejant el terra d'una cuina molt bruta de greix no hi ha cap necessitat de afegir amoníac al cubell de fregar. A llarg termini l'amoníac podria acabar espatllant el terra.

"El millor per netejar els vidres és el paper de diari".

Fals. És una opció, però per descomptat no és la millor. De fet només seria recomanable usar-lo en cas de necessitat per no disposar d'una baieta ecològica o de rotllo de paper estàndard. El diari pot fàcilment deixar anar la tinta amb la que està imprès, especialment avui dia amb aquests anuncis amb grans fotografies. Fins i tot podria arribar a ratllar el vidre.

"Si passes l'aspiradora a la catifa s'espatlla".

Fals, a mitges. En general no hi ha millor manera de mantenir neta una catifa que passant l'aspirador periòdicament. Ara bé, és cert que s'han donat casos on es va unir una aspiradora industrial de gran potència amb una catifa de pèssima qualitat i el resultat va ser desastrós. Però en el 99% dels casos no hi ha cap problema per aspirar la catifa.

"Una aspiradora de més watts és més efectiva".

Fals. L'important és el flux d'aire que l'aspirador absorbeix i no la potència (en watts) de la màquina que el mou. Un mal disseny de l'aspirador també pot reduir la seva efectivitat. I si l'aspirador no té un bon sistema de filtrat i de procés de l'aire no importa quant aspiri perquè estarà retornant a l'aire part de la brutícia.

"Un servei de neteja professional és molt car".

Fals. Les empreses especialitzades en neteja domèstica professional poden ser de gran ajuda si sabem utilitzar correctament els seus serveis. Contractar un servei per fer una neteja en profunditat periòdica ajuda moltíssim a mantenir la casa més neta. I encara que els preus per hora poden ser una mica més alts que el d'una assistenta contractada en el mercat negre, el rendiment del personal sol ser molt alt per la seva experiència i perquè van a tir fet, pel que en 3 hores és molt probable que facin la feina que altres farien en 5.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname