domingo, 28 de febrero de 2016

CLAUS PER AL MANTENIMENT DE TENDALS

Ja falta ben poc per que comenci la primavera, un dels moments en què s'intensifiquen les tasques de neteja i acondicionament de diferents zones i elements de les nostres vivendes. Especialment, aquelles que tenen a veure amb les activitats a l'aire lliure pròpies del bon temps. És hora, doncs, de concentrar la nostra atenció en tendals i persianes.



Sempre amb la prevenció d'haver realitzat un manteniment adequat durant els mesos de fred. De fet, hi ha determinades actuacions que poden semblar inofensives i, per contra, ser bastant perjudicials. Per exemple, penjar un penjador de les barres de la estructures del nostre tendal pot propiciar que s'oxidi.

L'ideal és revisar el tendal almenys un cop cada trimestre. Si s'adverteix un excés de pols o brutícia, millor actuar en aquest moment abans de deixar que s'incrusti. Teixits i estructures podrien resultar danyats. Si disposem d'una mànega, la tasca serà molt més senzilla. Només cal desenrotllar-lo, netejar-lo amb el raig d'aigua i deixar que s'assequi perfectament abans de tornar a recollir-lo, ja que com indico més endavant, l'aigua és molt dolenta per als tendals.

Els tendals de lona es netegen millor amb una aspiradora, que permet retirar la pols totalment. Si hi ha taques persistents, prova a fregar amb una dissolució d'amoníac.

En els tendals de teixits plàstics la fórmula més eficient passa per netejar-los amb aigua i sabó i una esponja. Si volem accedir fàcilment a les seves zones més complicades, podem fer servir una escombra impregnada en aquesta solució.

Tingues en compte que l'aigua és un dels principals enemics dels tendals, sobretot els de lona. Recull-los quan hi hagi senyals que plourà. Si no has pogut evitar que es mullin, mai els enrotllis fins a comprovar que estan perfectament secs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname