sábado, 18 de junio de 2016

7 TRUCS DE NETEJA AMB AMONÍAC


Si anem a l'armari de la cuina en el qual guardem els netejadors veurem que tenim un ampli assortiment, un producte per a gairebé qualsevol superfície de la casa. Acumulem tants que moltes vegades tenim fins a problemes d'emmagatzematge. No obstant això, no cal tal arsenal si apostem per aquells que són més versàtils. Per aconseguir-ho mostrem 7 eficaços trucs de neteja amb amoníac.




FINESTRES

Sens dubte una de les neteges de la casa que més mandra sol donar-nos és la de les finestres, un treball tediós i més en moltes ocasions no aconseguim els resultats esperats. Perquè el procés sigui senzill i efectiu prova aquest truc de neteja amb amoníac: aboca un tap del producte en un recipient amb aigua, humiteja en el líquid una baieta especial per a vidres i neteja amb ella totes les superfícies. Comprovaràs que queden impecables i més eliminaràs sense grans dificultats qualsevol taca que pogués haver-hi. Aquest mètode és igualment eficaç per netejar els miralls.

DESENGREIXANT

La neteja de la cuina també és el cavall de batalla de molts. Sembla mentida la quantitat de greix que pot acumular a tot arreu tot i que es netegi de forma habitual. Els desengreixants que podem trobar al mercat tenen dos clars inconvenients, d'una banda són molt irritants i fins i tot tòxics, per un altre no són aptes per a totes les zones. Pel que és necessari trobar alternatives menys agressives. Una d'elles és emprar amoníac per netejar del tot la cuina, només has de diluir el producte en aigua i utilitzar una baieta.

ROBA

Encara que no sol emprar amb freqüència, l'amoníac és un excel·lent llevataques, pel que és ideal per rentar la roba més bruta. Prova a fer un rentat amb amoníac a la que tingui taques difícils amb aquest producte. Després ja pots procedir a rentar de la manera habitual.

LLUMS

No poden faltar en una casa, però acumulen una gran quantitat de pols i de vegades també un altre tipus de brutícia. Per a les llums de sostre prepara un esprai amb aigua, una mica d'amoníac i unes gotes de rentavaixelles. Col·loca paper de diari al terra o una tovallola i polvoritza el líquid sobre el llum. A continuació, posa només aigua en l'esprai i torna a polvoritzar amb ella la llum. Quedarà perfecta. També es pot utilitzar aquesta mateixa barreja i amb una baieta per vidres per netejar els llums.

OLORS

Segur que t'has adonat que de vegades encara que rentis la roba segueix mantenint la mala olor. Succeeix sobretot amb aquella que estava molt bruta o amb les tovalloles i els draps de cuina que semblen impregnar d'un desagradable aroma a humitat. Per evitar que et passi afegeix una mica d'amoníac a la rentadora. Comprovaràs que elimina totalment les males olors.

JUNTES

Per molt netes que tinguem les rajoles i terres de cuina i banys si tenim brutes les juntes no tindran una bona aparença. És cert que és una tasca feixuga, però que val la pena fer-se. Prova a fregar les juntes amb amoníac, veuràs que sense gaire esforç queden com noves.

CALÇAT

Segur que alguna vegada se t'ha tacat les sabates de greix, per no parlar del molt que s'embruten les esportives. Prova a netejar qualsevol classe de calçat tirant en un litre d'aigua un raig d'amoníac i unes gotes de rentavaixelles, després amb ajuda d'un fregall frega la superfície que vols netejar.

Sens dubte aquests 7 trucs de neteja amb amoníac són molt pràctics. Ara et toca posar-los en acció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname