martes, 5 de julio de 2016

CONSELLS DE NETEJA ... AQUÍ VAN SET...

El meu avi sempre deia "un dia que no has après és un dia que no has viscut". I seguint el seu lema, crec que tinc la millor professió del món. No us imagineu el gratificant que és entrar en contacte diàriament amb tantes persones diferents. Sentir la confiança que posen en tu per entrar a casa seva i treballar en deixar-les com noves.


Aquest contacte és molt enriquidor. I ho és en tots dos sentits. Molts clients em pregunten com faig això, com allò altre, quina forma / acabat / material / idea ... però jo també aprenc moltíssim d'ells. I hi ha dies que em porto un bon grapat de trucs gràcies a aquestes persones generoses que comparteixen la seva pròpia inspiració i les seves habilitats amb nosaltres, com qui canvia cromos (i molt més divertit encara: Ahhhh, així que aconsegueixes treure-li lluentor així? Mmmm ... jo el que faig és crear una massa amb ...).

Així que avui he recopilat 7 consells de neteja que en algun moment m'han explicat aquells que més saben de la llar: àvies, autèntics manetes, professionals de la neteja ... tots compten, tots tenen molt a ensenyar. Veureu:

1.- Si vols facilitar la neteja de la batedora, la ralladora o qualsevol eina per processar aliments, greixa amb una mica d'oli d'oliva les fulles abans d'utilitzar-la. Així, quan ralles, piques o tritures qualsevol aliment, serà més difícil que es quedi enganxat.

2.- La teva cafetera pateix: l'aigua i el cafè produeixen moltes incrustacions i això va en contra de la teva salut i de la vida útil de l'aparell. Per mantenir en condicions tant el dipòsit com tots els conductes de l'aparell, posa-ho a treballar amb aigua i unes gotes de vinagre. Això dissoldrà totes aquestes acumulacions indesitjades de minerals i impureses. Salut per a tu i per la teva cafetera.

3.- Taques al forn: a vegades els aliments vessen líquids que després s'endureixen i resulten complicats de retirar. Empolvora immediatament una mica de sal o bicarbonat en el mateix instant en que això passi, i deixa refredar. Després només necessites passar un drap humit per eliminar la taca fàcilment.

4.- Neteja el frigorífic amb regularitat, si pot ser setmanalment, amb una solució de bicarbonat de sodi i aigua tèbia. Evitaràs la proliferació de bacteris i, per tant, olors desagradables. Desconnecta l'aparell per netejar la graella del darrere, i fes-ho amb un drap humit doncs la pols i les pelusses que se li acumulen a sobre dificulten molt el funcionament del seu motor.

5.- Escombraries sempre neta. Ho sé, sona contradictori, però les galledes d'escombraries són llocs que necessiten especial atenció higiènica: desinféctals creant una solució de ½ tassa d'amoníac en 3 litres d'aigua. Quan els hagis assecat, pots evitar la formació de floridura i bacteris empolvorant ¼ de tassa de Sal de Bor (o Borat de sodi) en cada cubo.alfombra_marca

6.- Catifes apisonadas pels mobles. Veus aquesta marca? Sembla que la pobra catifa portarà la trepitjada del sofà per sempre, oi? Doncs té solució: aplica el vapor de la planxa a uns 15 centímetres de la zona afectada fins que s'humitegi. Després pentina les seves fibres per aixecar-les i deixa assecar ... com nova!

7.- Per netejar objectes de coure, fes-te amb un atomitzador (com els de perruqueria, també anomenats professionalment ... flush-flush!), I introdueix vinagre calent. Després de ruixar-, s'empolvora sal de taula per sobre i frega'ls amb una esponja i molta cura en moviments circulars, fins que quedin ben polits i brillants. No és màgia, és aragonesa.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname