miércoles, 31 de mayo de 2017

COM PROTEGIR LA TEVA CASA DE LES FORMIGUES

Una invasió de formigues a la llar pot ser mitjanament molesta o inquietant, però això no implica que hagis de exterminar-la amb productes químics nocius que fins i tot et poden fer mal a tu, a la teva família o les teves mascotes.



En SDN Serveis reprenem una sèrie de recomanacions ofertes per lectors del lloc Mother Nature Network: remeis per fer fora naturalment a aquests insectes sense que ningú resulti danyat en el procés.

1. Suc de llimona

Per a més facilitat aboca'l en un recipient amb aspersor i ruixa'l per on vegis passar a les formigues. L'àcid pertorba el seu sentit d'orientació.

2. Canela

Sigui en pols o en oli, la canyella també serveix per allunyar les formigues d'una zona determinada. Algunes persones la fan servir en combinació amb clau.

3. Pebre

Preferentment com oli.

4. Bòrax, sucre i aigua

El bòrax (borat de sodi) s'aconsegueix amb facilitat en botigues de productes de neteja i drogueries, especialment perquè és un auxiliar de la neteja domèstic utilitzat des d'antany. En el cas de les plagues, el millor és barrejar-ho amb sucre i aigua, cuidant que quedi una pasta fàcil d'escampar en els racons on es vegin les formigues. Quan aquesta s'assequi cal renovar-la.

5. Aigua bullint i sabó

Però no per a les formigues, sinó en els teus recipients i estris de cuina, flascons i altres objectes que pel seu contingut o residus poden atraure les formigues.

6. Diatomita (terra de diatomees)

La diatomina és, en termes generals, algues fossilitzades que comunament s'utilitzen com a fertilitzant. Se li troba en botigues especialitzades en productes de jardineria i la seva efectivitat també s'ha provat contra formigues i altres insectes com puces i aranyes. Igualment només s'escampa pels llocs on transiten les formigues.

7. Guix

Creuar una línia sembla ser un gest també difícil per a les formigues, especialment quan aquesta es traça amb un guix.

8. Bicarbonat de sodi i sucre

Davant aquesta barreja les formigues fugen, probablement perquè aprenen que és nociva per al seu cos.

9. Grans de cafè

Algunes persones han tingut èxit col·locant grans de cafè en punts estratègics.

10. Farina de blat de moro

Pel que sembla la farina de blat de moro també és efectiva contra una invasió de formigues. Igualment se li escampa pel camí habitual dels insectes.

11. Vinagre

Per una temporada substitueix el líquid amb el qual netejes el teu terra amb una solució d'aigua i vinagre, de preferència blanc, perquè les formigues deixin la teva llar en molt poc temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname