domingo, 2 de julio de 2017

NETEJAR A L'ESTIU

Netejar amb la calor de l'estiu és molt més cansat, i el que realment volem és aprofitar les vacances per fer el que més ens agrada. Però també és veritat que és durant les vacances quan tenim més temps lliure, i quan podem dedicar una mica més de temps a netejar la nostra llar. Avui compartim alguns trucs i consells que esperem que et vagin de meravella.




Trucs i consells

Aprofita per netejar mantes, nòrdics, coixins, coixins ... Ja sabem que a l'estiu tot això ho tens guardat en armaris i treure-ho fa molta mandra, però amb el sol i la calor és un bon moment per netejar i aconseguir que s'assequi a la perfecció . Després d'un bon rentat i assecat al sol, guarda'ls ben segellats en grans bosses plàstiques ... quan arribi el fred els tindràs a punt per utilitzar!

Aprofita el temps lliure i allibera't de trastos. Ara que tens una mica de temps, obre armaris i calaixos i separa tot el que porti més d'un any sense sortir. Aprofita per regalar tot el que no fas servir i fes espai per a aquestes coses noves que has adquirit els últims mesos. Si tens nens, una bona excusa per passar un matí divertit és posar una parada de "venda" al carrer: t'alliberaràs dels trastos i els nens ho passaran genial! Aquest és un o dels trucs i consells més divertit i útil.


Comparteix les tasques. Els teus fills / es estan de vacances del col·legi, així que és un moment perfecte perquè t'ajudin amb les tasques de la llar. Feu-ho de forma divertida, jugant mentre treballeu. Així van prenent consciència de la importància de mantenir les coses netes i ordenades al seu lloc.




Netejar les parets és una cosa que no fem molt sovint. A l'hivern, amb la humitat, no és un bon moment. Però amb la calor és ideal! Humiteja un drap amb aigua i passa per aquelles zones amb marques. Aprofita la calor del sol i l'aire del ventilador (segur que tens algun) per assecar ràpid la humitat i tenir les parets perfectes.

Un consell: com a l'estiu fa calor anar descalç per casa no és cap problema. Prepara un petit espai per deixar les sabates just a l'entrar a casa, i intenta que tota la teva família s'acostumi a deixar aquí les sabates. Si a algú no li agrada caminar descalç, pots tenir algunes xancletes o sabatilles d'estiu. ¡Evitaràs que s'ompli la casa de sorra!

A l'hivern ens agrada estar més tancats, mirant per dins. A l'estiu, si tenim finestres, balcons o terrasses, ens agrada viure de cara a fora. És un bon moment per plantejar-te la reubicació dels teus mobles, de vegades un canvi d'orientació et renova! ... i si els mous, aprofita per netejar a fons les parts posteriors que estaven eternament amagades 😉

Renova les cortines: tria cortines fines, que aportin frescor. Les cortines gruixudes d'hivern et faran passar encara més calor. Aprofita per netejar-les i guardar-les durant uns mesos (a l'hivern les trobaràs a faltar i les tornaràs a penjar).

Revisa els filtres de l'aire condicionat (si no ho has fet en el seu moment, que era fa unes setmanes). L'ideal és revisar els filtres de l'aire abans que arribi la calor, per tenir-ho tot preparat. Però si encara no ho has fet aprofita ara. Pots fer-ho tu si ets apanyat / ada, o pots trucar a un servei tècnic perquè ho faci un professional.
De moment això és tot, si sabeu més trucs i consells i els voleu compartir, endavant sense por! 😉

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname